Welkom in Meers

Sinds enkele jaren kunnen inwoners van Meers gebruik maken van de OV-shuttle. Een belbus die ieder uur de hele week rijdt naar het centrum van Stein, in aansluiting op lijn 32/33 naar Sittard en Geleen.

Na een uitgebreide evaluatie van de OV-shuttles in heel Limburg is gebleken dat deze nauwelijks in een behoefte voorzien. Dat geldt ook voor de OV-shuttle in Meers; hiervan wordt erg weinig gebruik gemaakt.

En dat was nog voor corona.

Samen met de provincie Limburg heeft Arriva besloten met deze dienst te stoppen. Vanaf 21 februari a.s. is de OV-shuttle niet meer beschikbaar. Er bestaan naast het reguliere openbaar vervoer ook andere (lokale) initiatieven en vervoersdiensten in Limburg.

Een voorbeeld hiervan is de Wensauto van de Dorpsdagvoorziening Meers.

Gelukkig ging de optocht in Meers wel door..

 

Het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van het project Grensmaas, het 'Living Lab Grensmaas', is vorige maand van start gegaan. Vince van 't Hoff is een master student aan de Universiteit van Wageningen en werkt binnen het Living Lab aan zijn afstudeeronderzoek waarin hij bewoners betrekt. Hij wil graag weten hoe de inwoners in het Grensmaasgebied tussen Maastricht en Roosteren het risico van overstromingen ervaren. Ook onderzoekt hij hoe de inwoners denken over het oude en nieuwe landschap langs de rivier. Voor het onderzoek heeft hij uw hulp nodig.

Inwoners kunnen een vragenlijst invullen over die onderwerpen. De lijst is online te vinden op www.tinyurl.com/grensmaasproject. Vince gaat in de Grensmaasdorpen ook nog zelf flyeren en met inwoners in gesprek om zijn onderzoek onder de aandacht te brengen.

Deze vragenlijst zal zeer veel inzicht geven wat van belang kan...


Lees verder..
 

Onze website is vandaag vernieuwd.

Bedankt voor uw bezoek, we zien u graag terug!


De koningskaars groeit in het duin- en krijtgebied en is daar vrij algemeen. In andere delen van Nederland is de soort zeldzaam. De bloemen van de plant werden gebruikt om het ophoesten te bevorderen bij problemen met de ademhalingswegen. In de 16e eeuw werd beschreven hoe de harige plant met teer werd besmeerd en zodoende als fakkel gebruikt.